Silva Visser-van EijkSilva Visser-van Eijk

U bent hier:
Opleidingscentrum
Mensen
Interviews
Silva Visser-van Eijk

Interview met Silva Visser-van Eijk

Wie: Silva Visser - van Eijk (52), getrouwd met een jazzmuzikant en moeder van twee kinderen, vijf kleinkinderen
Woonplaats: Andijk
Beroep: Programmamanager bij het UWV
Rol in de ChristenUnie: Al zeven jaar fractievoorzitter in Andijk, sinds januari 2010 in Medemblik (na de fusie)

Waarom deze masterclass?
"Ik ben vrij nauw betrokken bij de partij. Ik vond dit traject een hele mooie gelegenheid om mijn netwerk te versterken. Het onderhouden van contacten kost vanaf Andijk toch best veel energie. Bij deze masterclass komen veel partijen samen. Je krijgt er goed de basis weer door mee. Waar ging christelijk-sociaal ook al weer over? Waar staan we precies voor, wat is de achtergrond, hoe pakken we dat op? Heel leerzaam om met André Rouvoet politieke dilemma’s te bespreken. Mijn begrip van wat christelijk- sociaal is, is nog verder verruimd, ook door de discussie met medecursisten.”

Merk je dat je er al iets aan hebt in je dagelijkse raadswerk?
"Ja, toch wel. Ik heb vooral genoten van de mediatraining. Daar werd een Pauw & Wittemanset neergezet waarin je werd getraind. Ik heb de neiging om over alles voluit te kletsen, en dat kan ook wel zolang je niet live op televisie bent. Maar dit was een setting dat ik live in een studio zat. Ik zei op een gegeven moment iets verkeerd en daar kwam ik dus ook niet goed meer uit. Dat was heel goed om te ervaren. Je voelde gewoon: als dit werkelijk uitgezonden werd, dan zit je toch even niet lekker.”

Zou je deze cursus kunnen aanbevelen?
"Het is een ontzettend mooie cursus, die een heel goed overzicht geeft van alle aspecten van de politiek. Het mooiste vind ik dat je je netwerk hier kunt uitbreiden.”