MaatwerkMaatwerk

U bent hier:
Opleidingscentrum
Kernwaarden
Maatwerk

Maatwerk - interview met Ron de Rover

Ron de Rover woont samen met zijn vrouw en vier kinderen in Middelharnis op Goeree Overflakkee. “Als zelfstandig organisatiecoach werk ik voor sterk uiteenlopende organisaties. Hierbij help ik teams zich te verbinden en effectief en doelmatig doelen te verwezenlijken. Sinds 2002 was ik tevens raadslid/fractievoorzitter voor de ChristenUnie en vicevoorzitter van de gemeenteraad van Middelharnis. Vanaf 2013 ben ik fractievoorzitter van de ChristenUnie in de nieuwe gemeente Goeree Overflakkee”

Wat is jouw rol voor het Opleidingscentrum?

“Sinds de oprichting van de kaderschool, en later het Opleidingscentrum  heb ik diverse trainingen verzorgd, waaronder de basiscursus Welkom bij de ChristenUnie, de training Permanente Campagne, (een deel van) Stevig in je schoenen, de Wethouderstraining voor kandidaten en Leidinggeven aan de fractie. Daarnaast geef ik de Teamtrainingen en de Visie- en strategietraining. Die laatste twee zijn trainingen die zijn afgestemd op specifieke vragen vanuit fracties en kiesverenigingen. Echt maatwerk dus.”

Waarom is het Opleidingscentrum belangrijk voor de ChristenUnie en hoe draag je daar in jouw eigen cursussen aan bij?

“Het Opleidingscentrum vervult een belangrijke positie binnen de partij, omdat de basiskennis, die voor iedere partij hetzelfde zou kunnen zijn, wordt gebracht vanuit de doelstellingen en basis van de ChristenUnie. Of daarvoor een standaardprogramma gebruikt wordt, of de cursus op specifieke vragen ingaat, verschilt per training. Sowieso streef ik naar een sterke interactie met de cursisten, dat levert naar mijn idee het meest op. Ik schroom niet om afhankelijk van de interactie andere of nieuwe elementen in te brengen. Het is mooi als je de leervragen van mensen in de cursus kunt meenemen. Uiteindelijk gaat het erom de basisstof over te brengen en naar tevredenheid van alle deelnemers een programma af te ronden.”