Levenslang lerenLevenslang leren

U bent hier:
Opleidingscentrum
Kernwaarden
Levenslang leren

Levenslang leren - interview met Sandra Korteweg

Sandra Korteweg woont ondanks dat ze een echte Rotterdammer is in Ridderkerk. Ze is secretaris van het Landelijk Bestuur van de ChristenUnie en geeft regelmatig trainingen voor het Opleidingscentrum.

Wie ben jij voor het Opleidingscentrum en wat is het Opleidingscentrum voor jou?

“Voor mij is het heel belangrijk dat mensen die lid worden van de ChristenUnie weten waar ze lid van worden, zeker als ze actief willen worden binnen de partij. Daarom ben ik blij dat ik mijn steentje heb mogen bijdragen aan de cursus ‘Welkom bij de ChristenUnie’. Dat is een cursus die mij goed ligt, omdat het over ervaring gaat, over beleving en over intrinsieke waarden. Verder heb ik nog een bijzondere wens voor het Opleidingscentrum.”

Vertel eens?

“Eigenlijk heb ik een wens voor alle vertegenwoordigers van de ChristenUnie. Ik zou het mooi vinden als besturen van kiesverenigingen of provinciale unies de lat flink hoog zouden leggen als ze mensen selecteren voor hun kandidatenlijsten. Ze moeten niet schromen om in ieder geval aan de mensen op verkiesbare plaatsen eisen te stellen voor wat betreft hun kennis en vaardigheden. Stuur de kandidaten gerust op cursus bij het Opleiddingscentrum! Het maakt niet uit of ze al politieke ervaring hebben of niet. De samenleving verandert steeds, we moeten ons blijven confronteren met de actualiteit. Wat dat betreft raak je ook in de politiek nooit uitgeleerd.”