Jan Willem DirkseJan Willem Dirkse

U bent hier:
Opleidingscentrum
Mensen
Interviews
Jan Willem Dirkse

Interview met Jan Willem Dirkse

Wie: Jan Willem Dirkse (45), getrouwd en vader van drie kinderen
Woonplaats: Barendrecht
Beroep: Relationship Manager bij Mercer Nederland, onderdeel van een Amerikaans advieskantoor op het gebied van personeelsbeleid
Rol in de ChristenUnie: Raadslid in de ChristenUnie-SGP-fractie in Barendrecht

Dirkse is sinds begin 2008 raadslid. “Ik had eerlijk gezegd geen idee wat ik ervan moest verwachten. Daar moest ik wel even ingroeien. Dat is inmiddels, na drie jaar, wel gelukt.”

Waarom nu de cursus Welkom bij de ChristenUnie?
"Een van mijn voornemens die ik heb is om meer kennis op te doen als het gaat om de politiek. Het aanbod van de Kaderschool is breed, dus ik had voor mezelf bedacht om bij het begin te beginnen.”

Wat heeft u aan de cursus gehad?
"Het waren geen echt nieuwe dingen voor mij. Wat ik wel echt goed vond, was om te zien waar onze wortels liggen en stil te staan bij de vraag waarom we nu de politieke partij zijn die we zijn. Wat zijn onze drijfveren?”

De cursus gaat ook over het verschil met de SGP. Hoe was dat?
"Ja, dat verschil is op zich duidelijk. De SGP ziet een actievere rol voor de overheid als het gaat om het weren van de valse godsdienst, de ChristenUnie staat daar duidelijk anders in. Voor mezelf stel ik wel de vraag: welk gewicht hang je aan zo'n geschilpunt? Zeker als ik naar de plaatselijke samenwerking kijk hier in Barendrecht. Dat is nooit een punt van discussie geweest.”

Zou u de cursus aanbevelen?
"Ja, absoluut. Als je gewoon wat meer wilt weten of als je wilt voorsorteren om echt actief binnen die partij aan de slag te gaan, dan krijg je met deze cursus een goede kijk in de keuken.”