Competentiegericht lerenCompetentiegericht leren

U bent hier:
Opleidingscentrum
Kernwaarden
Competentiegericht leren

Competentiegericht leren - interview met Carolien Pape

Carolien Pape woont in IJsselstein, is getrouwd en heeft drie volwassen kinderen. “Op dit moment heb ik mijn eigen begeleidingspraktijk Merchab en werk ik als docent bij de opleiding Verpleegkunde en ben supervisor bij de Social Studies aan de Christelijke Hogeschool in Ede. Ik ben ongeveer twaalf jaar actief geweest bij de ChristenUnie in IJsselstein, waarvan tien jaar als fractievoorzitter. Sinds twee jaar heeft mijn zoon Robert deze taak overgenomen en coach ik de fractie op de achtergrond (het bloed kruipt nu eenmaal…).”

Hoe ben je de afgelopen tijd betrokken geweest bij het Opleidingscentrum?

“Ik heb als adviseur van het Opleidingscentrum meegedacht in de ontwikkelingen van de afgelopen jaren. Ook heb ik trainingen gegeven. De kaderschool draag ik een warm hart toe omdat er inhoud en kennis wordt overgedragen en de ontmoeting met andere ChristenUnieleden altijd heerlijk is: niet alleen verdiepende gesprekken, maar ook veel herkenning!”

Het ChristenUnie Opleidingscentrum gaat steeds meer competentiegericht werken. Kun je daar iets over vertellen?

“Mensen vragen zich af wat bij hen past, welke competenties ze hebben en wie ze als politicus willen zijn. Kortom: hoe en waar kan ik mijzelf het beste inzetten? Op welk punt sta ik nu en wat wil ik nog leren om die functie zo goed mogelijk te kunnen vervullen? Met behulp van de competentiemeter kun je nu gemakkelijk in kaart brengen wat je sterke en minder sterke competenties zijn. Je kunt dus heel gericht aan de slag om de gewenste competenties te ontwikkelen.”